Kortgeleden heeft PAZIO voor de wijk Kanaleneiland een platform ingericht met verschillende portalen die vooral gericht is op de mantelzorg. Dit is een onderdeel van het project Utrecht Gezond en Wel waarbij we veel hebben samengewerkt met Anne-Marie Benschop van Your-Self Integrale Coaching.
Het portaal is nog niet live aangezien er de afgelopen weken eerst een pilot is uitgevoerd.

De resultaten van deze pilot zijn ondertussen bekend en we kunnen zeker stellen dat deze succesvol is geweest! Via het onderzoek is er veel waardering getoond voor het platform en is er door gebruikers vaker aangegeven dat het platform duidelijk is, gemakkelijk te gebruiken en dat het fijn werkt om één overzicht te hebben waar je meerdere informatie kunt vinden. Ook hebben we de gebruikers geënthousiasmeerd over de digitale mogelijkheden.

PAZIO gaat zich ondertussen ook focussen op de volgende fase waarbij het platform verder in de wijken wordt uitgerold. Binnenkort hebben we gesprekken met Overvecht en Ondiep en gaan we bekijken bij welke zorggroepen de zorgvraag het hoogst is. Om het platform uit te breiden zullen we ook gesprekken voeren met verschillende organisaties zoals het buurtteam, Leger des Heils en verschillende woningcorporaties. Voor deze wijken zal PAZIO ook het projectmanagement volledig op zich nemen.

Dorien Elsinger