Jarenlang heeft Marchien gewerkt bij Noordhoff Uitgevers in verschillende rollen waaronder algemeen  directeur. Helemaal thuis in (E-)Learning, educatieve en digitale uitgaven. Inmiddels is zij actief als interim manager en sinds kort mogen we Marchien lid van onze Raad van Advies noemen! Met haar kennis en kunde kan ze ons vooral adviseren omtrent Check it, ons eHealth platform voor studenten. Marchien stelt zichzelf graag voor!

Mijn naam is Marchien van Doorn en ik ben sinds kort lid van de Raad van Advies van PAZIO. Momenteel werk is als zelfstandig adviseur/programmamanager nadat ik eerder 23 jaar bij Noordhoff uitgevers (voorheen Wolters Noordhoff) heb gewerkt. Ik ben in contact gekomen met PAZIO via uitgeverij Prelum waarvoor ik al enige tijd werk.

Lang geleden heb ik een universitaire studie Biologie afgerond, waarna ik na een korte carrière in het onderwijs terecht ben gekomen bij de educatieve uitgeverij Noordhoff uitgevers, waar ik heb gewerkt in verschillende rollen, waaronder uitgever, uitgeefmanager en uiteindelijk algemeen directeur. Ik ben vanaf begin jaren 2000 nauw betrokken geweest bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van digitale leermiddelen voor het onderwijs, met name de online leermiddelen. Ook ben ik betrokken geraakt bij de na- en bijscholing zorg via Noordhoff Health.

In 2019 ben ik als zelfstandige verder gegaan en sindsdien heb ik inmiddels alweer een aantal opdrachten gedaan in het educatieve domein. Ik vind het leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs (regulier, maar ook na- en bijscholing)  vanuit het perspectief van de leverancier en ben enorm benieuwd of de huidige coronacrisis ook zal bijdragen aan meer gebruik van digitale producten (waaronder ook de producten van PAZIO) in het onderwijs.

Vanuit mijn achtergrond hoop ik hieraan een bijdrage te kunnen leveren als lid van de Raad van Advies van PAZIO waarbij mijn specifieke aandacht uitgaat naar Check it. Naast kennis van digitale producten heb ik een goed netwerk in private domein rond onderwijs en de scholen. Recentelijk ben ik ook in toenemende mate in contact met publieke instanties als de VO raad en de MBO raad. Zeker gezien de huidige omstandigheden lijken er veel mogelijkheden voor de doorontwikkeling van PAZIO en Check it te ontstaan en hoop daar vanuit mijn kennis en ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met PAZIO en de huidige Raad van Advies leden.

Marchien van Doorn