Nieuws

OfficiŽle start gezondheidsportaal PAZIO

De landelijke uitrol van het innovatieve gezondheidsportaal PAZIO is vandaag, donderdag 11 februari, officieel van start gegaan. Tot de zomervakantie wordt het portaal uitvoerig getest bij het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra met 500 zorgconsumenten. Ook wordt gestart bij enkele andere gezondheidcentra. Na deze implementaties zal het portaal voor zorgconsumenten vervolgens landelijk worden uitgerold.

Het symbolische startsein werd gegeven door mevrouw De Wolf, patiënt in Leidsche Rijn: “PAZIO betekent voor mij als patiënt meer vrijheid. Voorheen moest ik bijna dagelijks naar mijn huisarts. Met PAZIO kan ik veel meer vanuit huis regelen, controleren en navragen”.

Met PAZIO is het namelijk mogelijk om online afspraken te maken, herhaalrecepten aan te vragen en online de zorgverlener te consulteren. Het portaal biedt tevens zelfmanagement mogelijkheden voor mensen met chronische ziekten en aandoeningen. Verdere uitbreidingen van de functionaliteit staan op stapel.

“Door de toenemende vergrijzing van de bevolking, toename chronische - en welvaartziekten en het verwachte personeelstekort in de zorgsector moeten we nu al werken aan de toekomst van de gezondheidszorg. PAZIO biedt zorgconsumenten de mogelijkheid om het zorgproces meer in eigen hand te houden en effectiever in te richten” aldus André Dekker, programmamanager PAZIO.

Gezondheidsportaal PAZIO is een initiatief van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Imtech, VitalHealth Software, Mediportaal, VitaValley, Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en Universiteit Twente en wordt gesteund door de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie, Economische Zaken, provincie Utrecht en Gemeente Utrecht. PAZIO werd in 2009 genomineerd voor de landelijke ICT-Office Innovatie Award. Eerder ontving het gezondheidsportaal een Pieken in de Delta subsidie van twee miljoen van Economische Zaken en van de gemeente en provincie Utrecht voor de verdere uitbreiding van de functionaliteit en de landelijke uitrol.

[ Print pagina ]

[ Terug ]


De toekomst van de gezondheidszorg?

Wij zijn er al mee begonnen.

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer