Universitair Medisch Centrum Utrecht

PAZIO is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

In de loop der jaren is PAZIO gegroeid tot een innovatieve afdeling binnen het UMC Utrecht, voor en door de zorg, zonder commerciële belangen en zonder winstoogmerk.

Visie

PAZIO gelooft in betere kwaliteit en kostenefficiëntie van Zorg en Welzijn door beter gebruik te maken van bestaande informatie. Door iedere persoon in Nederland gemakkelijk toegang en zelfregie over eigen zorg- en welzijnsgegevens te geven. Zodat inwoners, de zorgverleners en (mantelzorg)netwerk betere keuzes kunnen maken.

Missie

PAZIO wil voor iedere inwoner van Nederland een persoonlijke omgeving ontwikkelen waarin alle zorg- en welzijnsgegevens beschikbaar zijn uit verschillende informatie systemen tijdens alle levensfasen. In één veilige omgeving door eenmalig veilig inloggen, uitgaande van eigen regie van de inwoner. Daarmee is inzicht in en uitwisseling van gegevens makkelijk, toegankelijk en efficiënt. Op ieder moment, met en door zorg- en welzijnsorganisaties en het eigen netwerk. Hiermee wordt fragmentatie van informatie in zorg en welzijn over diverse systemen opgelost.

Ontstaan van PAZIO

“We willen iets met eHealth”. Met dat verzoek vanuit de toen nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn begon het in 2009. Het wetsvoorstel voor het landelijke EPD was net afgeschoten in de Eerste Kamer en de zorg-ict was een lappendeken. In het UMC Utrecht had André Dekker inmiddels ervaring opgedaan met een e-consult tussen patiënt en psychiater en consultatie van de huisarts met de psychiater. Toen al kwam hij met het idee van het komen tot één digitale voordeur waarachter patiënten alle informatie over de zorg op één plaats vinden, met respect voor alle verschillende digitale systemen die de aanbieders gebruikten. Er kwam een projectplan, een startsubsidie van het ministerie van Economische Zaken en gesprekken met HIS-, ZIS- en KIS-leveranciers. Hiermee werd de basis gelegd voor PAZIO, het overkoepelend platform waarin de onlinediensten voor meerdere zorg- en welzijnsaanbieders bij elkaar worden gebracht voor patiënten en cliënten.

Ons team

Amy Engel-van Kooten
Projectmanager
André Dekker
Directie
Bart van Donselaar
Product Owner
Dorien Elsinger
Projectmanager
Ernst de Klein
Finance
Joey Haas
ICT-ondersteuner
Martijn Broos
Technical lead developer
Marieke van Osch
Management assistente
Petra Schimmel
Projectmanager

De adviesraad

Sinds de zomer van 2015 heeft PAZIO een adviesraad voortkomend uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. De leden van de adviesraad hebben diverse en rijke ervaringen binnen de domeinen van zorg en welzijn die ons kunnen ondersteunen. Ze geven advies over de strategie en door ontwikkeling aan de directie en zijn sparring partner op andere belangrijke keuzes en trajecten. Daarnaast zijn de leden voor ons belangrijke ambassadeurs van PAZIO.

Chiel Bos
Consultant – Chiel Bos advies
Gré Conradi
Interim manager - Directeur (tot juni 2018) – Gezondheidscentra Maarssenbroek
Marchien van Doorn
Marchien van Doorn Interim Management - Directeur (tot 2018) Noordhoff Uitgevers
Jacob Hofdijk
Founding Partner – CQT Zorg en Gezondheidszorg
Robi Nederlof
Managing director - Condi food B.V

Werken bij

PAZIO is een organisatie die onderdeel is van het UMC Utrecht, maar zelfstandig werkt. Wij bieden technische oplossingen voor zorg en welzijn en voor het onderwijs. Ons kantoor staat in De Bilt. Wil je meer weten over werken bij PAZIO, neem dan contact op met .

Momenteel hebben wij geen openstaande vacature.

Stage bij PAZIO

Wij hebben regelmatig plek voor stagiaires. Je kunt een meewerk- of onderzoeksstage uitvoeren bij PAZIO, op verschillende gebieden: communicatie, marketing, office management, productmanagement of ICT.

Volg jij een hbo of universitaire opleiding en heb je affiniteit met zorg, welzijn of onderwijs? En ben je geïnteresseerd in innovatie en digitale ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je ook bellen naar 088 755 86 48 en vragen naar Petra Schimmel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste eHealthontwikkelingen bij PAZIO? Dat kan met onze nieuwsbrief. Deze ontvangt u drie tot vier keer per jaar.