PAZIO wil graag een toegevoegde waarde leveren op de actualiteit van de zorg door oplossingen en eventuele ondersteuning te bieden.

Zo zal het jullie ook niet ontgaan zijn dat uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlandse jongeren op instorten staat en tegen een burn-out aanhikt vanwege de corona situatie. De directeur van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) heeft aangegeven dat een burn-out voor corona al ‘volksziekte nummer één’ was, maar dat het nu onder jongeren extreem is. (bron: RTL Nieuws)

Juist voor deze actualiteit willen wij onze maatschappelijke rol oppakken in samenwerking met andere partijen. Daarom zijn we in gesprek met o.a. Trimbos en Psynet om de verdere mogelijkheden te bekijken. Eén van de mogelijkheden waar we druk mee bezig zijn is om het PAZIO-platform in te zetten als de ‘digitale voordeur’ die meerdere applicaties biedt om de verschillende doelgroepen te ondersteunen.

Op dit moment zitten we nog in de inventarisatie fase maar het einddoel is om, n.a.v. een kritische selectie, een lijst te hebben met tools en websites die op verschillende PAZIO-platformen kunnen worden ingezet. Er zal een onderscheid gemaakt worden in de verschillende doelgroepen zoals jongeren, burgers en professionals. Natuurlijk zullen wij ervoor zorgen dat de gebruikte applicaties gevalideerd en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Mocht u n.a.v. dit bericht meer willen weten neem dan contact met ons op.

Dorien Elsinger