De zorg- en welzijnbranche is aan het evolueren: EHealth wordt steeds belangrijker voor zowel burgers als zorgprofessionals en haar patiënten en is tegenwoordig vrijwel onmisbaar. Zeker tijdens het onzekere coronatijdperk blijkt hoe belangrijk het is dat de digitale zorgverlening juist makkelijker wordt zodat dit ook op afstand voor elke partij zonder problemen verloopt. PAZIO helpt hierbij!

PAZIO is een online platform waarbij alle eHealthdiensten in 1 portaal kunnen worden gebundeld én wij voeren projecten uit om digitale zorg te verbeteren. Hierdoor kan PAZIO voor verschillende zorg- en welzijnsinstanties een verbindende rol op meerdere vlakken spelen. We verbinden hiermee het zorg- en welzijnsdomein en werken SAMEN met onze samenwerkingspartners aan gezondheid op psychosociaal en maatschappelijk gebied in de regio. Zo voeren we o.a. gesprekken met de gemeente Utrecht, PsyNet en zijn in nauw contact met Trijn en de Health Hub Utrecht. PAZIO verbindt de diverse werelden.

PAZIO kan ook ingezet worden als een sterke samenwerkingspartner, voorbeeld hiervan is onze intentie tot samenwerking met VZVZ,  voor landelijke- en of regionale projecten. Zo zorgen wij voor kennisdeling en zijn wij naast de partner voor netwerkzorg, de technische verbinder van IT voor het zorg- en welzijnslandschap in de regio en dienen wij als een kennispartner en living lab.

Het platform dat wij aanbieden zal de komende periode steeds meer softwareapplicaties, die door de zorg- en welzijnsaanbieders gebruikt worden, ontsluiten. Ook realiseren wij koppelingen met PGO’s. Het platform is hiermee niet alleen een tool voor burgers, maar kan tevens als praktijkomgeving ingezet worden voor landelijke digitaliseringsprojecten en er wordt gewerkt aan het verbinden van de dossiers van huisartsen en specialist.

PAZIO timmert aan de weg van digitale zorgverlening!

 

 

Dorien Elsinger