Ook bij PAZIO zijn de afgelopen weken een gekke periode geweest vanwege de coronasituatie. Iedereen werkt op het moment thuis maar gelukkig is er online veel mogelijk en hebben wij nog steeds dagelijks contact met onze klanten en gebruikers. Ook spreken onze collega’s elkaar onderling nog veel. We beginnen de dag via een gezamenlijke online meeting om elkaar bij te praten en door de dag heen hebben we ook veel contact. Wij vinden het erg belangrijk om alle contacten goed te onderhouden, vooral in deze tijd!
Voor meerdere mensen zal het thuiswerken wel even wennen zijn, helemaal omdat het nu verplicht is en niet uw eigen keuze. Wij geven u graag wat tips om door de ‘thuiswerkperiode’ heen te komen.

  • Richt uw eigen plekje in: Waar u ook werkt in huis, maak er een ‘gezond’ plekje van. Kies een goed zittende stoel, wissel af en toe van plek of zithouding en kom regelmatig in beweging!
  • Houd goed contact met uw collega’s: Mist u uw collega’s? Zoek ze digitaal op! Probeer wat vaker te bellen i.p.v. te mailen. Laat de vaste werkoverleggen staan en gebruik deze ook om even bij te kletsen. Er zijn zelfs ook digitale vrijdagmiddagborrels op afstand!
  • Klaar? Weg van de werkplek: Wanneer u veel thuiswerkt zijn werk en privé lastig te scheiden. Het is erg belangrijk om uw werkdag goed af te sluiten om vervolgens weg te kunnen gaan van uw werkplek. Het kan helpen om een lijstje te maken met de dingen voor de volgende dag. Laat dit lijstje lekker liggen bij de andere spullen en voorkom dat u er verder over gaat piekeren. Ga een lekkere maaltijd maken of speel een spelletje met uw gezin. Lichamelijke oefeningen (een online work-out!) zijn ook een goede manier om het hoofd leeg te maken.Wij wensen iedereen de komende tijd nog veel sterkte en succes tijdens de coronasituatie.

Dorien Elsinger