PAZIO in het onderwijs

eSupport voor studenten
Onderwijsinstellingen kunnen online dienstverlening als ondersteuning inzetten om aan de groeiende hulpvraag van studenten te voldoen en het aantal vroegtijdig schoolverlaters (VSV) te reduceren. Dit past bij de online leefwereld van studenten. De toepassingsmogelijkheden zijn divers. Zo kan eHealth door de onderwijsinstelling ingezet worden als uitbreiding van de studieloopbaanbegeleiding, als ondersteuning van de interne zorgstructuur of gezamenlijk met andere zorg & welzijns instellingen in de regio.

Passende hulp
Interventies zijn er op gericht om passende hulp te bieden aan studenten. Doel hierbij is om lichter en gerichter te interveniëren. eHealth in het onderwijs is een aanvullende online dienst en heeft een groot bereik bij studenten voor preventie, begeleiding en hulp bij sociaal maatschappelijke issues. eHealth wordt ook wel eHulp, eSupport, eCoaching, online begeleiding of hulpverlening op afstand genoemd.

Check it eHealth portaal 
Check it is een van de mogelijkheden om eHealth in te zetten. Check it is een geïntegreerd  portaal: meerdere diensten en instellingen worden samen via een gemakkelijke ingang aangeboden. Studenten kunnen hier 24/7 betrouwbare informatie vinden (beschermd met DigiD en SMS-authenticatie) over bijvoorbeeld de thuissituatie, geldzaken of verslaving.

Beveiligd communiceren 
Daarnaast kan de student beveiligd communiceren (eConsult of Chatten) met professionals, zoals studieloopbaan adviseurs, decanen, schoolmaatschappelijkwerkers, afspraken maken met een o.a. adviseur, coach of schoolmaatschappelijk werker. Zodoende kan sneller gereageerd worden op de hulpvraag van de student. Meer weten?  Neem contact met ons op.

 

PAZIO.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer info. Deze site werkt het best in Internet Explorer 9 en hoger, Chrome, Safari en Firefox. Wij adviseren u altijd de laatste browserversie te gebruiken.
x