PGO’s en OZOverbindzorg kunnen worden aangeboden via het PAZIO platform en hierop worden aangesloten. Met deze aansluiting maken we het platform nog completer en bieden we meer mogelijkheden. Inwoners krijgen dan ook nog meer inzicht in hun eigen gegevens in alle leeftijdsfases.

Goed om te weten is dat PGO’s, OZOverbindzorg en PAZIO niet hetzelfde zijn en het is belangrijk om de verschillen te weten. Want juist door deze verschillende vullen de diensten elkaar heel erg aan. We vatten het graag kort voor u samen.

  • OZOverbindzorg is een communicatieplatform waarin een zorgnetwerk gemakkelijk gegevens en informatie met elkaar kan delen. Zodat je als patiënt of cliënt de regie houdt over jouw zorg.
  • PGO’s zijn verzamelplaatsen van jouw eigen gezondheidsgegevens via een website of app. Dit beheer je helemaal zelf. Je kan jouw eigen medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen.

Meer en meer eHealth toepassingen dus en daar is PAZIO voor!

  • PAZIO is de verbindende factor. Via het PAZIO platform kunnen allerlei eHealth toepassingen, waaronder OZOverbindzorg en PGO’s ontsloten worden op 1 plek voor de inwoner. Alles beschikbaar, veilig na één keer inloggen met DigiD. Aangezien PAZIO direct koppelt met de systemen waarmee wordt gewerkt in zorg en welzijn heeft de inwoner 24/7 een actueel overzicht van gezondheidsgegevens inclusief dossierinzage (in tegenstelling tot PGO’s, deze bieden een momentopname en vaak nog geen dossierinzage). En niet te vergeten, zeker in deze tijd, gemakkelijk contact via een eConsult met de zorgverlener.

Binnen PAZIO kunnen we niet exclusief met leveranciers werken. Dit betekent dat we verschillende PGO’s (o.a. Quli, Curavista en Zodos en binnenkort Ivido) kunnen koppelen en dit geldt ook voor andere alternatieven buiten OZOverbindzorg (o.a. VIP Calculus). Wij passen ons aan, aan de voorkeuren en wensen van de zorgverleners maar kunnen, indien gewenst, hier ook in adviseren. Het is aan de inwoner zelf om één of meerdere PGO’s te kiezen. Met onze rol als verbinder zorgen wij ervoor dat alle mogelijkheden beschikbaar zijn op ons platform.

Neem ook hiervoor gerust contact met ons op voor verdere uitleg en/of informatie over de mogelijkheden! Laat het ons ook weten als u een toepassing ontsloten wilt hebben of als u als leverancier uw systeem wilt ontsluiten via ons platform.

Op de afbeelding hieronder ziet u nog een overzicht van de verschillen en hoe deze diensten één platform maken.
PAZIO, PGO, OZO

 

 

 

 

Amy van Kooten