Positieve Gezondheid is voor veel zorgverleners al bijna niet meer weg te denken uit hun dagelijkse praktijk. Hoog tijd om de samenwerking met Institute for Positive Health (iPH) op te zoeken. Want wat belangrijk is voor zorgverleners is ook belangrijk voor ons. 

Concreet betekent dit dat per direct de vier vragenlijsten van Institute For Positive Health beschikbaar zijn via het PAZIO platform. “Heel mooi is dat op deze manier het gedachtegoed rondom Positieve Gezondheid en concreet de vragenlijsten via het PAZIO platform voor alle zorgverleners en inwoners van de regio Utrecht beschikbaar zijn”, aldus Marianne de Jong, directie PAZIO. 

Door het invullen van de vragenlijst en bespreken met de zorgverlener komt hopelijk een gesprek op gang gericht rondom de vraag wat zou jíj willen veranderen? En niet de focus op wat er niet goed gaat. 

De beschikbare vragenlijsten:

  • Volwassenentool Mijn Positieve Gezondheid (generiek)
  • Kindtool Mijn Positieve Gezondheid (8-16 jaar)
  • Jongerentool Mijn Positieve Gezondheid (16-25 jaar)
  • Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid (voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen)

Positieve Gezondheid maakt het mogelijk om mensen aan te spreken op hun veerkracht in plaats van op hun ziekte. Niet gezondheid is het doel, maar een betekenisvol leven. Het gedachtegoed laat je beter aansluiten op persoonlijke behoeften. En het geeft je veel in handen om de regie bij mensen zelf te laten en ze te helpen hun eigen beslissingen te nemen.

Door de tool beschikbaar te maken in het PAZIO platform, kunnen vele mensen direct het spinnenweb invullen en daardoor inzicht krijgen in hun Positieve Gezondheid. Door het voeren van het andere gesprek en het regelmatig invullen van de tool, worden de veranderingen in het eigen gezondheidsoppervlak zichtbaar.

“Een mooie stap in deze digitale ontwikkeling, waarbij het spinnenweb van Positieve Gezondheid, makkelijk en toegankelijk wordt gemaakt middels het PAZIO platform. We hopen dat vele platforms dit goede voorbeeld volgen.” – Angelique Schuitemaker, directeur iPH.

Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. De stichting is opgericht door Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed.

Bekijk hier een filmpje met verdere uitleg.