Projecten

PAZIO innoveert op ICT- gebied in zorg en welzijn. Met onze projecten willen we, door middel van digitale samenwerking en toegang tot informatie, de gezondheid van inwoners vergroten. De projecten die PAZIO begeleid en ondersteunt, sluiten aan bij landelijke zorgthema’s. Ook dienen ze het algemene belang in de gezondheidszorg. Wij voeren de projecten uit in opdracht van, en in samenwerking met, onze klanten, samenwerkingspartners en andere belanghebbenden. Ons doel is altijd om de patiënt/cliënt in de regie te brengen van eigen gegevens voor betere zorg en welzijn.

PAZIO heeft veel ervaring in multidisciplinaire contexten en alle fasen van een ontwikkeltraject. Van behoefte-inventarisatie en productontwikkeling tot het beheren van een gerealiseerde oplossing. PAZIO is daarmee een organisatie die kan functioneren als ‘living lab’ om ook op grotere schaal projecten in proeftuinopstellingen uit te testen en uiteindelijk te verbeteren, realiseren en lanceren. Op deze pagina ook een greep uit de projecten die wij doen om digitale zorg te verbeteren.

Pilot project DigiD Clusteraansluiting

In samenwerking met VWS, ToegangVerleningService (TVS), Logius en enkele zorgdienstverleners is er een oplossing ontwikkeld en een pilot gedaan met het gebruik van de vervanger van de DigiD groepsaansluiting: de clusteraansluiting DigiD.

Het doel van deze pilot:
– technische werking van de clusteraansluiting
– organisatorische aspecten van het aansluitproces te toetsen.

De proef is als pilot in productie uitgevoerd. De resultaten en de evaluatie hebben bijgedragen aan de definitieve oplossing.

MedMij pilot medicatie overzichten

Het programma Proves-MedMij begeleidt de toepassing van het afsprakenstelsel in de praktijk door het ondersteunen van specifieke samenwerkingsverbanden, zgn. coalities van zorgaanbieders, leveranciers en patiënten. Hiermee wordt kennis en ervaring opgedaan over de werking van het MedMij Afsprakenstelsel en de informatiestandaarden.

PAZIO heeft dit pilotproject in Utrecht geleid. PAZIO, PGO Zorgdoc en regionale apothekers hebben in 2020 medicatiegegevens verzameld in de PGO conform de FHIR gegevensdienst ‘Verzamelen Medicatiegegevens 9.A’.

Hierbij zijn voor het eerst echte gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en de PGO van de patiënt uitgewisseld op de MedMij-manier. Een groep geselecteerde patiënten van vijf apotheken in Utrecht, De Meern en Houten hebben hun medicatiegegevens van hun apotheek opgehaald in de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Zorgdoc.

Deze gegevensuitwisseling is onderdeel van de zogenoemde gecontroleerde livegangen van MedMij. Op verschillende plekken in Nederland wordt in een gecontroleerde setting het MedMij Afsprakenstelsel naar de praktijk gebracht.

De resultaten vanuit dit pilotproject zijn gebruikt om andere partijen zo goed mogelijk te helpen bij de uitrol en implementatie van PGO’s in Nederland met het MedMij Afsprakenstelsel.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Of ziet u mogelijkheden om met ons samen te werken? Wij gaan graag met u in gesprek! Op onze contactpagina vindt u onze contactgegevens.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste eHealthontwikkelingen bij PAZIO? Dat kan met onze nieuwsbrief. Deze ontvangt u drie tot vier keer per jaar.