Eerder is het onderwerp ‘Vernieuwingstraject’ benoemd in onze nieuwsbrief. In dit project houden we ons bezig met de verschillende punten die kunnen worden op- en aangepakt om het portaal te verbeteren en te onderhouden.

Niet alle wijzigingen en effort zijn altijd zichtbaar. Daarom willen we hier graag een korte update over geven:

  • DigiD Audit: Aangezien PAZIO DigiD als authenticatie middel gebruikt zijn we verplicht om jaarlijks tussen januari en mei een uitgebreid ICT-beveiligingsassesment (ofwel DigiD Audit) te laten uitvoeren. Aangezien we dit erg serieus nemen en graag willen dat dit soepel verloopt beginnen we hier altijd zo vroeg mogelijk mee. De Audit is dan ook inmiddels bijna volledig uitgevoerd. Wanneer dit gedaan is zullen we het proces evalueren om te kijken hoe we dit volgend jaar nog efficiënt(er) kunnen uitvoeren.
  • iPH: We hebben het al eerder gedeeld, maar sinds kort is het mogelijk om de verschillende vragenlijsten van iPH (Institute for Positive Health) te ontsluiten via PAZIO. Op de achtergrond hebben zowel PAZIO als iPH er veel werk ingestoken om dit live te krijgen. Mede dankzij de goede samenwerking hebben we dit in een vrij korte tijd kunnen realiseren.
  • Certificaten: Alle nodige certificaten zijn de afgelopen tijd weer vervangen, waaronder ook de SSL PKIO-certificaten. Deze specifieke certificaten hebben een belangrijke en hoge beveiligingsstandaard die wij hanteren. Maar voor de andere certificaten geldt ook dat deze belangrijk zijn aangezien het invloed heeft op de bereikbaarheid en veiligheid van het platform.

Dorien Elsinger