Veelgestelde vragen over het PAZIO-platform

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het PAZIO-platform. Daarom hebben we voor u de meest gestelde vragen (gesteld door zorgaanbieders en eindgebruikers) en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Bent u patiënt of cliënt van een organisatie die werkt met het PAZIO-platform en heeft u vragen over uw account?  .

PAZIO staat voor PAtiënt georiënteerde Zorg Informatie Omgeving. PAZIO is onderdeel van het UMC Utrecht.
PAZIO is de leverancier van het platform. Als PAZIO leggen wij koppelingen tussen de verschillende aanbieders van zorg. Zo kunnen in één platform bijvoorbeeld huisartsdiensten en fysiotherapiediensten worden samengebracht door PAZIO. Zodat een patiënt/cliënt vanuit één platform met één keer inloggen toegang heeft tot zijn eigen zorg- en welzijnsportaal. Als PAZIO hebben wij dus geen toegang tot medische gegevens. Wij verzorgen puur een ‘digitale voordeur’ en adviseren gezondheidscentra ook in het proces van de online diensten opzetten.
Wij verzorgen het platform waar alleen u (patiënt/cliënt/inwoner)  in kunt kijken. Uw zorgaanbieder(s) presenteren in dit platform online diensten. Wij regelen de ‘digitale voordeur’ en vanuit daar de koppelingen naar de verschillende online diensten. PAZIO is dus verantwoordelijk voor de techniek en uw gezondheidscentrum voor de inhoud.

Als u een foutmelding krijgt als u op een dienst klikt, of het lukt u niet om online een afspraak te maken, kunt u dat melden bij PAZIO. Indien nodig overleggen wij natuurlijk met uw gezondheidscentrum. Heeft u met spoed een huisarts nodig? Heeft u nog geen antwoord gehad op uw e-consult? Wilt u voortaan naar een andere huisarts? Of heeft u een medische vraag? Dan dient u contact op te nemen met uw gezondheidscentrum.

UMC Utrecht is een van de initiatiefnemers van PAZIO. PAZIO is onderdeel van het UMC Utrecht.
Vanuit PAZIO bieden wij een helpdesk voor gebruikers van het platform. Wij hebben geen inzicht in uw medische gegevens. Heeft u een zorggerelateerde vraag? Stel deze dan direct aan uw zorg- of welzijnsverlener. Wij kunnen u wel helpen met de technische vragen, deze kunt u stellen aan .
PAZIO verzorgt de koppeling tussen verschillende aanbieders van software. Het kan dus zijn dat u wel eens een andere naam ziet staan. Dat is een softwareleverancier.

Uw gezondheidscentrum werkt met bepaalde systemen die wij voor u koppelen. Zo heeft u inzicht in uw gegevens zonder dat u in aparte systemen hoeft in te loggen. U hoeft maar één keer in te loggen met DigiD.

Uw medische gegevens kan PAZIO niet inzien. Uw medische gegevens zijn alleen inzichtelijk voor u en uw zorgverleners en staan ook alleen daar opgeslagen. Uw zorgverleners hebben te maken met beroepsgeheim dus delen nooit medische informatie over u met ons.

PAZIO heeft alleen inzicht in een aantal persoonsgegevens. Dat zijn uw naam, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en zorg- of welzijnsverleners waarvoor u zich heeft aangemeld binnen het PAZIO-platform. Deze gegevens hebben wij nodig zodat onze helpdesk u verder kan helpen. Natuurlijk gaan we heel zorgvuldig met deze gegevens om.

PAZIO heeft geen inzicht in uw medisch dossier. Dat willen wij ook niet en het is niet nodig. Wij verzorgen puur een digitale ‘etalage’ waar alleen u in kunt kijken en waarin uw zorgaanbieder(s) hun online diensten aan u kunnen presenteren.

Uw medische gegevens zijn alleen inzichtelijk voor u en uw zorgverleners en staan ook alleen bij uw zorgverleners opgeslagen. Andere partijen hebben hier geen toegang toe en kunnen hier geen inzicht in krijgen. Het platform waar u inlogt, is een dienst voor u als patiënt of cliënt. Uw zorgverlener(s) wikkelen zaken nog steeds in hun eigen systemen af. PAZIO zorgt ervoor dat het voor u na één keer inloggen online inzichtelijk is.

Privacy en veiligheid van uw gegevens zijn voor PAZIO heel belangrijk. Op 25 mei 2018 ging de nieuwe Europese privacywet in. Naar aanleiding van deze nieuwe AVG hebben wij ons privacybeleid aangepast aan de wettelijke eisen.
In het platform is voor gebruikers een privacyverklaring gepubliceerd. Het doel van deze privacyverklaring is om u als gebruiker te helpen begrijpen welke persoonlijke gegevens er gebruikt worden, waarom dat nodig is en wat er wordt gedaan om deze te beschermen.

Ook zijn er (nieuwe) verwerkersovereenkomsten gesloten tussen PAZIO en onze klanten. Hiermee regelt uw zorg- of welzijnsaanbieder dat PAZIO zorgvuldig met persoonsgegevens omspringt en zich aan de afspraken houdt die uw zorg- of welzijnsaanbieder hierover met u heeft gemaakt.

Uw medische gegevens zijn alleen inzichtelijk voor u en uw zorgverleners en staan ook alleen bij uw zorgverleners opgeslagen. Andere partijen hebben hier geen toegang toe en kunnen hier geen inzicht in krijgen. Het platform waar u inlogt, is een dienst voor u als patiënt of cliënt. Uw zorgverlener(s) wikkelen zaken nog steeds in hun eigen systemen af. PAZIO zorgt ervoor dat het voor u na één keer inloggen online inzichtelijk is.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste eHealthontwikkelingen bij PAZIO? Dat kan met onze nieuwsbrief. Deze ontvangt u drie tot vier keer per jaar.